Útok baníkovských fanoušků bude mít soudní dohru

Ostrava - Násilí proti úřední osobě, výtržnictví a podněcování k nenávisti. Trestné činy, ze kterých jsou podezřelí tři fanoušci ostravského Baníku. Zúčastnili se včerejšího utkání v Mladé Boleslavi. Fotbalový svaz zřejmě potrestá i oba fotbalové kluby za nedostatečnou pořadatelskou službu.

Potyčka v Mladé Boleslavi začala po vniknutí fanouška ze sektoru domácích na hrací plochu. „Snažíme se tomu předejít, nicméně někdy se to prostě nepodaří,“ vyjádřil se mluvčí  FC Baník Ostrava Michal Otava. Tvrdý zásah pořadatelské služby vyvolal nevoli v celém sektoru fanoušků Baníku. Začali útočit. „Jsou tam nějaká podezření na zlomená žebra, kopance do hlavy, tržné rány na hlavě, není to nic příjemného,“ shrnuje výsledek střetu pořadatel zápasu FK Mladá Boleslav Libor Krejčí. Podle policie jsou tři účastníci podezřelí z trestných činů, jeden ze zadržených byl už včera propuštěn, další by měli být předvedeni k soudu.

Reportáž Pavly Daňkové (zdroj: ČT24)

Až jednou zahyne nevinný fanoušek či dítě, které přišlo s tátou na fotbal, možná se konečně začne něco dít. Diskuze na stránkách fotbalových klubů byly dnes podobných příspěvků plné. Zápasy Baníku Ostrava mohou být do budoucna ještě rizikovější. Pokud by klub spadl do druhé ligy, bude hrát na hřištích soupeřů, kteří na pořadatelskou činnost nemají tolik peněz jako týmy prvoligové. „Na tady toto ten klub peníze prostě musí mít, to je prvořadé, aby se fanoušek, který jde na utkání, cítil bezpečně,“ tvrdí mluvčí FC Baník Ostrava Michal Otava. Za nedostatečnou pořadatelskou službu nakonec možná dostane pokutu nejen Baník Ostrava, ale i Mladá Boleslav. O výši trestu rozhodne disciplinární komise fotbalového svazu ve čtvrtek.