Manžel není doma, tvrdila žena. Policisté ho našli v posteli

Velká Bíteš - Jako vystřižený z akčního filmu byl zásah speciální jednotky policistů ve Velké Bíteši. Policisté dlouhodobě pátrali po sedmatřicetiletém muži, který byl před více než dvěma lety odsouzen za násilnou a majetkovou trestnou činnost, ale po celou dobu nenastoupil k výkonu trestu. Když tým zabušil u dveří rodinného domu, kde se měl muž podle jejich informací skrývat, manželka to popřela. Jenže zásahovka začala dům prohledávat a muže objevila schovaného v posteli. Manželka roli překvapené dohrála až do konce. Před policisty se velmi podivovala, kde se na tak nezvyklém místě manžel vzal.

Na zásah si policisté z odboru pátrání kriminální policie a vyšetřování Policejního prezidia přivolali také jihomoravskou zásahovou jednotku. Měli totiž podezření, že odsouzený muž je ozbrojený. V pondělí podvečer tým zabušil na dveře rodinného domu ve Velké Bíteši.

Dlouhé minuty jim nikdo neotevíral. Pak se ve dveřích objevila manželka hledaného muže i s dítětem. Vehementně popírala, že by její muž byl doma. „Několik týdnů jsem ho neviděla, měl by se pohybovat okolo Prahy,“ tvrdila. 

Její verzi policisté neuvěřili. Po několika minutách prohledávání muže skutečně našli. Skrýval se pod matrací manželské postele v ložnici.

NO COMMENT: Záběry Policie ČR ze zásahu (zdroj: ČT24)

Muže odsouzeného k šestiletému vězení za násilnou a majetkovou trestnou činnost tak čeká další trestní stíhání pro přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.