Brněnskou Zbrojovku ovládl Přeček

Brno - Novým většinovým majitelem druholigové fotbalové Zbrojovky se stal právník Jaroslav Přeček. Po téměř dvouměsíčním jednání se dohodl na koupi sedmdesáti procent akcií s jejich dosavadními vlastníky, bratry Romanem a Stanislavem Prosovými. Zbývajících třicet procent zůstává v držení minoritního akcionáře Petra Hoskovce.

S menšinovým vlastníkem klubu Hoskovcem nový majoritní majitel klubu nejednal. „Pouze mě už dříve oslovil Roman Pros s tím, že by chtěl případně prodat všechny akcie jako celý blok,“ uvedl Hoskovec, který na návrh nepřistoupil. 

„Jsem akcionář v očekávání. Doufám, že se nyní vyčistí i situace se závazky klubu. Moje jediné přání je, aby se v Brně hrála první liga. Když ne letos, tak příští rok. Věřím panu Přečkovi,“ dodal Hoskovec.

V zákulisí se hovoří o mnohamilionových dluzích klubu, proto si Přeček nechal udělat audit. „Jeho výsledky nesdělím, jde o interní záležitost. Dával jsem si některé věci dohromady, ale na mém zájmu o koupi Zbrojovky to nic nezměnilo,“ uvedl nový majitel.

Po loňském sestupu z nejvyšší soutěže se Zbrojovce nepovedla ani podzimní část druhé ligy a před startem jara je až na 14. místě šestnáctičlenné tabulky. Od předposledního Mostu dělí Brňany jen šest bodů, za postupovými pozicemi zaostávají o dvanáct.