Thajský box sledoval vyprodaný třinecký klub Barrocko

Ostrava - O tom, že bojové sporty si v Třinci získávají stále větší popularitu, svědčí poslední Aréna - turnaj v thajském boxu. Konala se v klubu Barrocko a diváci se do sálu ani nevešli. Ti, co měli to štěstí a dostali se dovnitř, viděli jeden amatérský a sedm profesionálních zápasů mužů i žen z Česka, Slovenska a Polska.

Tentokrát by v pořadí už 26. Aréna mohla nést podtitul domácí proti všem, protože v každém zápase se představil bojovník pořádajícího klubu Como-3 gym, který změřil své síly se zápasníkem z jiného klubu. A domácím se dařilo, připisovali si jedno vítězství za druhým. Porážka přišla tam, kde by ji téměř nikdo nečekal – v souboji úřadujícího českého šampiona Michala Zbořila s Romanem Smiščíkem ze Spartans gymu Bratislava. Slovenský borec domácího Zbořila zaskočil a českého mistra poráží KO.

Reportáž Tomáše Vzorka (zdroj: ČT24)

Fantastickou atmosféru měl poslední zápas galavečera. V něm se utkal zkušený Marián Janků ze šumperské K1 Academy, o kterém se ví, že patří k velice tvrdým a odolným bojovníkům a domácí Otmar Pielesz, který měl na svém kontě zkušeností podstatně méně. Diváci sledovali zuřivou bitvu od začátku až do konce třetího kola. Rozhodčí se přiklonili na stranu Pielesze z Como-3 adali mu tak i malý dárek k narozeninám, které ten den slavil. 26. Aréna skončila pro pořádající klub Como-3 gym úspěšně, v osmi zápasech si domácí připsali sedm vítězství.