Brněnská Zbrojovka představila další posily, stále ale chybí útočník

Brno – Příprava brněnských fotbalistů na návrat mezi prvoligovou fotbalovou elitu je v plném proudu. Aby ale Zbrojovka v nejvyšší soutěži obstála, potřebuje zkvalitnit kádr. Kromě brankáře Radka Petra, který se k týmu přidal už před týdnem, se na hřišti nově představili záložník Pavel Zavadil, obránce Martin Husár a stoper Josef Kaufmann.

Po roce působení ve druhé lize se Zbrojovka opět připravuje na fotbalové bitvy se zajímavějšími soupeři. Aby ale jeden z nováčků nejvyšší soutěže mohl ostatním klubům konkurovat, potřebuje kvalitní kádr. „Přišli jak mladí, tak zkušení hráči, uvidíme, jak se zapracují a mužstvu pomůžou. Složení týmu ukáže lépe až herní příprava,“ řekl hlavní trenér Zbrojovky Petr Čuhel.

Na čtvrtečním tréninku se tak objevily hned tři důležité posily. Díru po klíčovém hráči Zbrojovky Václavu Kolouškovi, který bude v nové sezóně nastupovat v dresu Vysočiny Jihlava, má zacelit zkušený záložník Pavel Zavadil. Čtyřiatřicetiletý Zavadil se do české nejvyšší soutěže vrací po sedmi letech ze Švédska. „Od Zavadila čekáme zlepšení naší hry v záloze. Ale není tam jenom on, přišel také Petr Glaser a vrátil se Lukáš Křeček, takže věříme, že budeme mít kvalitní družstvo a zbraní bude velmi dobrá záloha,“ objasnil Čuhel.

Achillovou patou loňské sezóny byl pro brněnský klub post levého obránce. I tento problém už ale Zbrojovka vyřešila. Po roce se totiž na Srbskou vrací slovenský bek Martin Husár, jenž s touto rolí na hřišti počítá. „Jsem schopný nastoupit na více pozicích, klidně i jako pravý či levý záložník, ale role levého obránce mi sedí určitě nejlépe. Jen o ten post budu muset ještě zabojovat s ostatními hráči, co tu jsou,“ popsal staronový navrátilec Husár.

Rozhovor s trenérem Petrem Čuhelem (zdroj: ČT24)

Na jih Moravy míří i host ze Slavie Josef Kaufmann, který v loňské sezóně získal s Trnavou titul vicemistra ve slovenské lize. „Do české ligy se vracím po půl roce, a to do jednoho z nejslavnějších českých klubů. Jaké ale budou cíle, uvidíme až po výsledcích v prvních kolech,“ přiblížil stoper Kaufmann.

Zbrojovku pálí už jen absence kvalitního útočníka. Posilování týmu tak tedy ještě nekončí. „Olomouc původně přislíbila Martina Doležela, ale nakonec si ho nechala ve svých službách, takže se poohlížíme po typově stejném útočníkovi,“ vysvětlil hlavní problém Čuhel.

Brněnský klub má zájem o zlínského útočníka Tomáše Poznara. Pokud by tento přestup nevyšel, zkusí sehnat důležitou posilu v zahraničí. První přípravný zápas sehrají svěřenci trenéra Čuhela v sobotu v Ivančicích proti Znojmu.