777 let Chlumce nad Cidlinou

Koncem minulého týdne oslavilo město Chlumec nad Cidlinou 777 let od první písemné zmínky o své existence. Program oslav byl rozložen do čtyř dnů. Na své si přišel každý „chlumečák“, spřízněná duše, či náhodný návštěvník. Začalo se již ve čtvrtek odpoledne, na místním zrenovovaném koupališti, programem pro děti a představením základní umělecké školy Chlumec n. Cidlinou.

V pátek večer zahrály místní rockové kapely Natřije, Řemen a oblíbený Komunál. Občerstvení bylo zajištěno, vstup zdarma, skvělá muzika, panovala dobrá nálada až se některým účastníkům ani nechtělo domů. Mimo jiné, ten kdo doposud na nové koupaliště nezavítal, bude od teď určitě jeho pravidelným návštěvníkem!

Sobotní progam byl velmi nabitý. Mnozí si nenechali ujít historický průvod městem na zámek Karlova koruna, kde je již čekal pan starosta se svým slavostním proslovem. Troufám si řici, že v ten okamžik se celé město vylidnilo a přesunulo se na zámek. Bylo vidět, že lidé mají své město a kraj skutečně rádi.

Odpoledne záhrála např. Podkověnka, Nešlapeto ad. Večer v hlavním programu zahrál místní big band Melodybrass. Na staré časy zavzpomínali hosté z kapely Legendy se vrací a klidu rozhodne nikoho nenechali!

Když se již pořádně setmělo překvapili nás olešnické mažoretky svou laserovou show.

Olešnické mažoretky
Zdroj: ČT24/Miroslava Benešová

Na závěr večera následoval pompézní ohňostroj, na který budou jistě všichni dlouho vzpomínat.

V neděli byl uspořádán pochod ve stopách sedláka Chvojky. Večer se pokračovalo v hudebním programu, kde zahrála např. kapela Blue Effect, která je rovnež s tímto městem velmi spjata.

Během celých oslav probíhal rozmanitý doprovodný program, kde jiste zaujal řemeslný jarmak a projíždka kočárem.

Program na zámku Karlova koruna
Zdroj: ČT24/Miroslava Benešová

Oslavy proběhly za slunečného počasí a těšily se hojné účasti návštěvníků. Úsilí, které bylo vynaloženo do náročných příprav, bylo odměněno výbornou atmosférou a spokojeností občanů kt. nás po celé dny oslav doprovázela. Všem organizátorům patří veliké poděkování. V této nelehké době to byla příjemná vzpruha a uvědomění si, že Chlumec nad Cidlinou, je město s bohatou tradicí a historií a že se v minulosti dokázalo velmi dobře vypořádat i s mnohem složitějšími situacemi.

Miroslava Benešová, Chlumec nad Cidlinou

Videa z hudebních vystoupení:

MELODYBRASS

http://www.youtube.com/watch?v=6-gXqxh3XeA&feature=youtu.be

LEGENDY SE VRACI

http://www.youtube.com/watch?v=2xTTF9T1Jvs&feature=youtu.be

KOMUNÁLNÍ ODPAD

http://www.youtube.com/watch?v=C68ZJO-dO5g