Brno patřilo Melandrimu. Ovládl oba závody superbiků

Brno – Jasného krále měl brněnský díl seriálu Mistrovství světa superbiků. V obou jízdách dokázal zvítězit Ital Marco Melandri. Nejblíže měl k jeho pokoření Brit Tom Sykes, maximem ale pro něj zůstalo druhé místo. Čech Jakub Smrž skončil desátý a třináctý.

Jakubu Smržovi paradoxně v první jízdě pomohla nevyzpytatelná mokrá trať a dlouho se držel na skvělém šestém místě. Poté ale začal v pořadí postupně klesat až na desátou příčku. Zklamání si příliš nevynahradil ani ve druhé jízdě, kde skončil až třináctý.

Na bednu tentokrát ve svém oblíbeném Brně nedosáhl ani vedoucí muž seriálu Max Biaggi, tomu se nevyvedla hlavně kvalifikace, kde skončil až ve druhé desítce. V závodech už jezdil výrazně lépe, stačilo to ale jen na čtvrté a šesté místo.

Na 21 bodů se tak svému krajanovi v celkovém pořadí přiblížil dvojnásobný vítěz tohoto víkendu Marco Melandri. Ten prokázal hlavně skvělý cit pro tlak ve finiši. V něm v obou případech těsně udolal Toma Sykese, celkově třetího muže letošního seriálu.

Domácí fanoušky potěšil sympatický výkon Ondřeje Ježka ve třídě Superstock 1000. Závodník z Kuřimi skončil na svém Ducati osmý a v celkovém pořadí si pomohl na šestnácté místo.