Mistrovství superbiků skončilo, navštívilo jej 63 tisíc diváků

Brno - Na brněnském Masarykově okruhu skončilo víkendové mistrovství superbiků. Během tří dnů jej navštívilo celkem 63 129 diváků. Podle policistů i pořadatelů vše proběhlo bez vážnějších komplikací. Příští závod mistrovství světa superbiků je na programu 5. srpna v Silverstonu.

V půl páté odpoledne letošní ročník superbiků skončil. Ovládl jej devětadvacetiletý Ital na BMW Marco Melandri. Český jezdec Jakub Smrž obsadil desáté a třinácté místo a v celkové klasifikaci klesl na dvanáctou příčku. „Byla to velká loterie s volbou pneumatik, protože jsme začínali z devadesáti procent na mokré trati. Většina jezdců použila suché. Já jsem zvolil na přední kolo pneumatiku intermedium, která mi hodně pomohla v začátku,“ uvedl Smrž. Přiznal, že v závěru se mu už nepodařilo držet tempo s jezdci na suchých pneumatikách.

Méně fanoušků pro policisty letos znamenalo i méně práce. Řešili pouze jedinou krádež. „Včera jsme bohužel řešili jednu krádež v kempu, kdy cizinci byla odcizena nějaká finanční hotovost,“ uvedl Jindřich Rybka, velitel dopravní policie PČR Brno. Policie se obávala především dneška, kdy klání vyvrcholilo. U Masarykova okruhu parkovalo 3 550 aut a 1 150 motocyklů. 

Podle mluvčího jihomoravské policie Pavla Švába se ale řidiči aut i motocyklisté řídili přesně podle pokynů policie, jeli po dálnici D1, a vyhnuli se tak rozkopaným brněnským ulicím. O vhodných trasách informovali pořadatelé závodů s dostatečným předstihem. Akce byla pro policii přípravou na Velkou cenu silničních motocyklů ČR, která se bude konat v moravské metropoli za měsíc. Očekává se účast až čtvrt milionu diváků.

Filip Zdražil z Masarykova okruhu (zdroj: ČT24)