Řidič nezvládl předjíždění a čelně se srazil s autobusem

Brno - Při srážce osobního auta a polského autobusu u Pasohlávek na Brněnsku zemřel v noci na dnešek dvaapadesátiletý německý řidič osobního auta. Nehoda uzavřela hlavní silniční tah z Brna na Mikulov. Od 8:20 je silnice číslo 52 znovu plně průjezdná, informovala policie.

Nehoda se stala před druhou hodinou ranní nad stavidlem mezi první a druhou vodní nádrží Nové Mlýny. Řidič osobního auta podle mluvčí předjížděl dvě osobní auta. Nestačil se pak zařadit do svého pruhu a srazil se s protijedoucím polským autobusem.

„V autobuse nebyl nikdo zraněn, řidič osobního auta byl ve voze sám,“ uvedla policejní mluvčí Petra Vedrová. Osobní auto bylo po nehodě zcela zdemolované, řidič auta utrpěl těžká zranění a zemřel na místě. Řidiče autobusu podrobili policisté dechové zkoušce, podle které před jízdou nepil alkohol.

Místo nehody museli řidiči až do ranních hodin objíždět přes Dolní Dunajovice, Brod nad Dyjí a Pasohlávky. Poškozený autobus přesunuli hasiči k autokempu Merkur, kde pasažéři počkali na náhradní spojení. Hasiči jim po dobu čekání zajistili stravu a nápoje.