Po čtyřech měsících objevila policie patnáctiletého hocha na Slovensku

Zlín – Dlouhé čtyři měsíce nejistoty zažili rodiče Miroslava Chaloupky z Bílovic na Uherskohradišťsku. Teprve patnáctiletý chlapec v květnu odešel z domu, nechal jen vzkaz, že se rozhodl odcestovat. Policisty na stopu chlapce přivedl tip vězně, který se o pátrání doslechl v televizní reportáži. Žil na Slovensku jako bezdomovec.

S prosbou o pomoc se zoufalí rodiče obrátili 25. května. Okamžitě začalo pátrání, které ztěžoval fakt, že si s sebou Miroslav nezval svůj mobil. Policisté prohledávali okolní obce, lesy i bary, ale marně. K nalezení chlapce nakonec pomohla šťastná náhoda. „Na základě odvysílané televizní reportáže jsme dostali informaci o tom, že je chlapec v Košicích na Slovensku. Dal nám ji na vědomí vězeň, který se s hochem měl setkat v létě, ještě před nástupem do výkonu trestu,“ popsala mluvčí policie Jana Macalíková.

Chlapec na Slovensku žil jako bezdomovec, bezcílně se potuloval, nikde neměl stání. Slovenští policisté ho objevili až minulý týden ve středu při nadstandardní pátrací akci. Ve čtvrtek se potom vrátil zpátky k rodičům. Chlapec zřejmě odešel z domu kvůli tomu, aby se vyhnul konfrontaci s rodiči. „Jeho chování vůči nim zřejmě nebylo zrovna ideální,“ dodala mluvčí.