Halloweenská noc v Poběžovicích

Poběžovická základní škola ožila v pátek 2. listopadu strašidly, duchy a tajemnými příšerami. Žáci 9. ročníku se postarali o strašidelnou procházku školou pod názvem Halloweenská noc. Ta začala v 17 hodin v jídelně školy, kde se zájemci zapisovali do malých skupinek a připravovali se na hodinovou cestu plnou překvapení. Školní budova osvětlená svíčkami zavedla návštěvníky do tří pater, kde je strašidla a duchové vzali mezi sebe.

V hrůzostrašném prostředí nebylo jednoduché plnit  úkoly, které zvládli jen odvážní. Dovedete si představit obavy z nabízeného jídla, lovení prazvláštních předmětů ve sklenici, prolézání pavučin nebo bludiště? Školou se ozýval křik i smích, tajuplné zvuky vyzývaly účastníky k opatrnosti.

První záchranou byli rodiče, kteří své děti doprovázeli. Starší žáci se vydali školou sami. Sešlo se  téměř 250 účastníků. Strašidelnou cestu ven ze školy našli nakonec všichni a za svou odvahu si odnesli diplom a sladké odměny, které připravilo SRPDŠ při základní škole.

Přípravě se žáci 9. ročníku věnovali více než tři týdny. Nejvíce práce však měli právě 2. listopadu s průběhem akce, ale hlavně s úklidem celé školy po ukončení kolem dvacáté hodiny. Halloweenskou noc si užili, stejně tak jako všichni účastníci i učitelé, kteří se do akce také rádi zapojili.

Šárka Wintrová, Andrea Sokolová, Adéla Smolakowová - ZŠ Poběžovice

Halloweenská noc v Poběžovicích
Zdroj: ČT24/Petr Lehner