Policie odhalila na Přerovsku nelegální pěstírny konopí

Přerov - Tři nelegální pěstírny konopí odhalili policisté na Přerovsku. Tři cizinci v nich pěstovali marihuanu za zhruba pět milionů korun. Podle policie jde o jeden z největších případů tohoto druhu na Přerovsku vůbec.

Tři cizinci pěstovali téměř tisíc rostlin konopí ve dvou objektech v Přerově a v jedné budově ve Šternberku, v bývalých skladech nebo opuštěných areálech firem.

„Pěstírny byly plně v provozu. Byla tam naprosto funkční elektroinstalace, vzduchotechnika,“ uvedl vyšetřovatel Michal Hradil.

Konopí tedy pěstovali v profesionálních podmínkách. Aby pěstírnu v Přerově zamaskovali, navezli do budovy mrazící zařízení a krabice se zbožím. Majiteli pak tvrdili, že tam mají sklad.

Reportáž Evy Knajblové (zdroj: ČT24)

Vedoucí přerovské policie Martin Lebduška sdělil, že o pěstírnu se starali dva muži a jedna žena. Oba muže již obvinili, ženu zatím ne. Policisté nevylučují, že zahájí stíhání dalších osob.

Jeden z cizinců byl v minulosti kvůli drogám odsouzený. Konkrétně šlo o distribuci heroinu. Policisté na Přerovsku v loňském roce zaznamenali nárůst počtu případů, které se týkají drog. Celkem jich bylo čtyřicet jedna. Většinu z nich objasnili.