Olomoucké házenkářky s Lucií Fabíkovou porazily Zlín

Olomouc - Pouze půl sezóny vydržela bez aktivní činnosti Lucie Fabíková. Nepovedený podzim olomouckých házenkářek přiměl bývalou nejlepší hráčku Česka k přesunu z místa asistentky trenéra zpět na hřiště. Ve svém druhém letošním utkání pomohla Zoře k výhře nad Zlínem 28:20. Olomouc se posunula na devátou příčku.

Lucie Fabíková se postavila na své obvyklé místo střední spojky a v úvodu zápasu se jí dařilo rozehrávat gólové akce. Zora po patnácti minutách vedla o čtyři branky, mladý zlínský tým ale rychle vyrovnal a v poločase vedl 15:14. Po přestávce však hosté naprosto selhali v koncovce, výbornou Raníkovou překonali jen pětkrát, takže Olomouc si v klidu došla pro třetí výhru v řadě. Lucie Fabíková se na ní podílela dvěma góly.

Reportáž Miloše Korhoně (zdroj: ČT24)

 „Můj návrat určitě není comeback, nebo snaha zachránit Zoru. Spíš je to o tom, abych holky uklidnila. Mám být prodlouženou rukou trenéra,“ uvedla asistentka trenéra Zory Lucie Fabíková.

„Nebude to nastálo. Jsou i další hráčky, které musejí dostat šanci, protože se do budoucna potřebují vyhrát a mít za sebou i těžké zápasy,“ doplnil trenér Jan Bělka.