Basketbal: Opava porazila Jindřichův Hradec 92:83

Opava - Velmi důležitý souboj na chvostu tabulky čekal v nejvyšší soutěži basketbalistů tým Opavy. V duelu o 11. místo přivítal konkurenty z Jindřichova Hradce. Ti jako nováčci posilují i v průběhu sezony a výkonnostně jdou nahoru.

Před utkáním posílil tým Jihočechů slovinský rozehrávač Matej Venta, který přišel z finančně zdecimovaného Prostějova. A od začátku hosté Opavě dělali problémy. První čtvrtina byla vyrovnaná, chvilku vedli domácí, v závěru se dostali do náskoku hosté. Ve druhé čtvrtce pak už domácí jen dotahovali, v poločase odcházela mužstva do šaten za stavu 30:36.

Nástup do druhé půle Opavě vyšel, začala výborně. Po dvou trojkách Dokoupila vedla dokonce 38:36. Pak ji ale srazila její tradiční slabina, a sice úspěšnost trestných hodů. Opavané se trápili už v prvním poločase a ve druhém jen pokračovali. Vždy, když se mohli domácí dostat do hry, trestné hody je zradily. Za celý zápas házeli 38 šestek, ale proměnili jen polovinu z nich. Právě v této činnosti se rozhodlo o tom, že Jindřichův Hradec nakonec důležitý zápas vyhrál 92:83.

Reportáž Davida Procházky (zdroj: ČT24)