Muž z Brna nutil svoji přítelkyni k prostituci. Trvalo to déle než dva roky

Brno - Policie obvinila jednatřicetiletého Brňana, který více než dva roky nutil svoji přítelkyni k prostituci. Za tu dobu dvaadvacetiletá žena stihla vydělat více než milion korun, a tak muži pomáhala k penězům, které následně prohrál na automatech. Podle policejního vyšetřování se muž podílel také na řadě loupeží.

„Svoji přítelkyni začal posílat do nevěstinců v Brně i ve Znojmě pod pohrůžkou konce vztahu. Činil to i v době, kdy byla jeho přítelkyně těhotná,“ řekl kriminalista Pavel Bojanovský. Mladá žena se s kuplířem seznámila už před svojí maturitou. Protože neměla ideální vztahy s rodinou, hledala tou dobou i bydlení. Mladík jí zdarma nabídl střechu nad hlavou. Dívka se do muže zamilovala, ačkoliv ji na konci roku 2010 začal nutit k sexu s cizími muži. „Prostitucí si vydělala měsíčně od třiceti do sedmdesáti tisíc,“ prozradil Bojanovský.

Veškeré peníze, které prostitucí vydělala, musela odevzdávat svému příteli. Ten pak během jedné noci klidně propil a prohrál na automatech i třicet tisíc korun. K odhalení případu paradoxně přispěl sám pachatel. Loni na podzim se totiž obrátil na policii s tím, že jeho přítelkyně i s malým dítětem zmizela. Policie jeho pohřešovanou partnerku našla v jednom z azylových domů, kde se před ním ukrývala. Ta pak mužům zákona prozradila, co bylo důvodem jejího útěku.

Při vyšetřování vyšlo najevo, že muž se dvěma přáteli na jihu Moravy také loupil. „Společně s bratrancem a ještě dalším mužem páchali loupežná přepadení,“ uvedl Bojanovský. Trojice měla přepadnout například kuřimský bar, kde tito muži obsluhu uzamkli v baru a ukradli asi devadesát tisíc korun. Celkem si loupežemi přišli na téměř půl milionu korun. Největší lup, asi 330 tisíc korun, získal muž se svým komplicem při loupežném přepadení Komerční banky v brněnské Purkyňově ulici. K dalšímu loupežnému přepadení došlo ve znojemském kovošrotu.

Obviněný muž čeká zatím ve vazbě. Soud jej však může poslat až na deset let do vězení.