Policejní hlídka zachránila život řidiči s infarktem

V boj o život se změnila cesta do práce pro řidiče osobního auta. Zachránili ho policisté, kteří projížděli kolem jen náhodou.

„Řidič vozidla přijížděl od Ostravy v levém jízdním pruhu, s vozidlem pak narazil do plastových reflexních pilířů,“ informovala Monika Mikulková z Dopravní policie Frýdek-Místek. Řidič byl v bezvědomí, policisté ho vytáhli ven z vozidla a na místě začali s resuscitací.

Reportáž Jiřího Loučky (zdroj: ČT24)

Nehoda se stala během dopravní špičky, kdy po rondelu projíždějí stovky aut. Podle slov policie si řidiči tuto nehodu natáčeli na mobil nebo digitální fotoaparát. Nikdo nezastavil a nikdo nepomohl.

Pacienta s infarktem převezli záchranáři na specializované pracoviště do Městské nemocnice v Ostravě. Díky včasné pomoci se lékařům podařilo pacienta stabilizovat a nyní leží v umělém spánku.

U jiné tragické nehody zasahovali dnes nad ránem také hasiči u Velké Bystřice na Olomoucku. Tady se jim ale řidiče zachránit nepodařilo. Zřejmě kvůli vydatnému sněžení narazil do pilíře mostu. Auto po nárazu začalo hořet.