Sněhové mraky přestaly zasypávat Moravu

Ostrava - Silnice v Moravskoslezském kraji jsou po nedělním silném sněžení, kdy na některých místech napadlo až 30 centimetrů sněhu, sjízdné. Intenzivní sněžení v regionu už ustalo a dnes by podle předpovědi měly přijít maximálně sněhové přeháňky. Kolem poledne navíc očekává, že by sníh mohl začít odtávat. Další sněžení však silničáři čekají ve středu.

I silničáři na Opavsku, kde po nedělní sněhové nadílce leží na silnicích ujetá vrstva sněhu až do čtyř centimetrů, se pustili do jeho odstraňování. Husté sněžení ustalo i v Olomouckém kraji, kvůli závějím jsou ale i dnes uzavřené dvě silnice na severu Olomoucka a jedna na Prostějovsku, kde ještě vydržel silný vítr.

Sněhové přeháňky dnes po nedělním vydatném sněžení hlásí v Olomouckém kraji pouze dispečeři na Šumpersku a Jesenicku, kde na silnicích první třídy ráno leží rozbředlý sníh. Silnice druhé a třetí třídy v těchto horských okresech pokrývá vrstva ujetého sněhu s posypem.

Od neděle napadlo na severu Čech až pět centimetrů sněhu a i v pondělí dopoledne stále místy sněžilo. Úklid silnic komplikuje vítr, který je znovu zafoukává. V Libereckém kraji leží i na hlavních tazích vrstva sněhu. Podle policie však zatím žádné problémy hlášeny nejsou.