Slezská univerzita povede vědeckou debatu o trendech v lázeňství a turismu

Ostrava - Ústav lázeňství, gastronomie a turismu Filozoficko-přírodovědecké fakulty Slezské univerzity v Opavě pořádá příští týden mezinárodní vědeckou konferenci na téma aktuálních trendů v lázeňství, hotelnictví a turismu.

„Budeme řešit perspektivy lázeňství, hotelnictví a turismu, význam wellness pro provoz lázní a hotelů, kulinářský cestovní ruch, kvalitu služeb v cestovním ruchu a odborné vzdělávání v oboru,“ shrnula náplň konference vedoucí Ústavu lázeňství, gastronomie a turismu Eva Vavrečková.

Škola očekává řadu českých i zahraničních expertů, například prezidenta Svazu léčebných lázní České republiky a generálního ředitele Lázní Luhačovice Eduarda Bláhu, profesora Mariana Gúčika z Univerzity Mateja Bela v Bánské Bystrici a další. „Například Kamil Schumann otevře zvlášť aktuální téma hledání nových cest k zákazníkovi v souvislosti s finanční recesí dneška,“ uvedl mluvčí Slezské univerzity Opava Martin Kůs.

Nejen gastronomie se bude týkat další akce univerzity z cyklu Svět na talíři, která bude v úterý 9. dubna ve školním gastrocentru. Přednášející Romana Laníková a Zdeněk Tomek budou vyprávět o geografii, historii a kultuře země, jejíž části leží na evropské i na asijské pevnině. „Na programu je i ochutnávka některých typických tureckých pochutin, třeba turecký čaj Rize, placky Gözleme s pastou Hummus,“ uvedl Martin Kůs. Zdeněk Tomek je student Ústavu lázeňství, gastronomie a turismu, který strávil díky studentskému programu Erasmus několik měsíců v Turecku.