Poslední beskydský víkend s lyžovačkou

Beskydy - Více než sto lidí využilo o víkendu poslední možnosti zalyžovat si v této zimní sezoně v Beskydech. V provozu už byl jen areál Ski Bílá. Podle jeho provozovatele Jaroslava Vrzguly se poslední lyžování vydařilo.

„Říkali, že bude pršet, ale nepršelo. I kvůli té předpovědi ale sobotní návštěvnost byla slabší. Zato neděle byla skvělá, poslední lyžování bylo opravdu kouzelné,“ řekl Vrzgula. Zatímco v sobotu na Bílou dorazilo do 40 lyžařů, dnes jich bylo kolem stovky. Na svahu byla asi třiceticentimetrová vrstva sněhu.

Pondělí bude na Bílé ve znamení volna, ale hned následující den začne údržba a příprava na letní provoz. Lanovka na Bílé bude od června do září v provozu od čtvrtka do neděle, vždy od 09:00 do 17:00.

Chata Ovčárna
Zdroj: ČT24/Wikipedia

Desítky skalních lyžařů dorazily o víkendu do lyžařského střediska na Ovčárně v Jeseníkách. Sněhové podmínky jsou tam stále výborné, na sjezdovkách leží asi metr sněhu. Jarní lyžování je u nás tradice, v provozu budeme přes týden i příští víkend, řekla dnes ČTK provozovatelka střediska Renata Figurová.

Nejvýše položené tuzemské středisko bude v provozu i v týdnu, podle Figurové pojede vždy minimálně jeden vlek, i o následujícím víkendu. Poté se vlekaři rozhodnou podle zájmu lidí. „Sněhové podmínky by však měly být až do konce dubna velmi dobré,“ poznamenala Figurová.

Ostatní střediska v Jeseníkách již provoz ukončila.