Policejní manévry v Brně: Přijeli fanoušci Baníku

Brno - Policejní těžkooděnci, policisté se služebními psy, napětí v ulicích. Brno se připravovalo na příjezd ostravských fotbalových fanoušků, kteří doprovázeli svůj tým na zápas s místní Zbrojovkou. Největší část z nich - přibližně 250 - dorazila vlakem před čtvrtou hodinou. Jejich cestu domů ale nebudou provázet oslavy. Brno v posledních deseti minutách porazilo ostravský Baník 2:1.

Rychlíkem několik minut před čtvrtou hodinou odpoledne přijela největší část fanoušků na nádraží Brno-Slatina. Tam na fanoušky čekali policisté, antikonfliktní tým a pět autobusů brněnského dopravního podniku. Ty také bez větších problémů pojmuly všech přibližně 250 fandů ostravského klubu a v pořádku s nimi dojely na Městský stadion v Srbské ulici. Tam od 18 hodin začala dohrávka 25. kola fotbalové Gambrinus ligy.

Okolí stadionu na Srbské je uzavřeno

Policisté mají od rána podle mluvčí Petry Vedrové k dispozici z taktických důvodů nespecifikovaný počet pořádkové, dopravní a kriminální služby i antikonfliktní tým. Navíc mohou použít i speciální monitorovací vozidlo vybavené kamerami. Pokud to bude nutné, může být nasazen i vrtulník.

Od třetí hodiny odpolední jsou uzavřeny ulice Vodova, Hutařova i Červinkova. Na tribuny tak bude přístup pouze z ulice Srbská. Tato opatření mají trvat ještě dvě hodiny po skončení zápasu. Tedy asi do 22 hodin. Jeden divák může zakoupit maximálně pět vstupenek a na žádost policie po něm bude vyžadováno věrohodné prokázání bydliště v Brně a okolí.

Téma fotbalového utkání v UvR (zdroj: ČT24)