Prostějovští policisté vyšetřují podvod za šest milionů

Prostějov - Prostějovští policisté vyšetřují případ rozsáhlých podvodů a zpronevěry za miliony korun. Muž z Prostějovska si nechával od různých firem ze Střední Moravy sestavovat lustry a svítidla. Svým dodavatelům ale za práci ani zboží neplatil a peníze z prodeje si nechával pro sebe.

Šest milionů korun, část z těchto peněz získal padesáti čtyřletý muž za prodej lustrů a svítilen obchodě v centru Prostějova. Světla pro něj kompletovalo několik firem z celého regionu, jenže peníze za práci neviděly. 

Reportáž Martina Laštůvky (zdroj: ČT24)

Poté, kdy policisté muže dopadli, se zhroutil a teď leží v nemocnici.

„Má sděleno obvinění pro jedenáct případů jednak zločinu podvodu a přečinu zpronevěry,“ informoval Martin Skokánek, kriminalista, Policie ČR, Prostějov.

I když šlo v tomto případě o rozsáhlou trestnou činnost, policistům se žádní poškození nepřihlásili.

„Protože jsme na začátku vyšetřování, dá se předpokládat, že počet poškozených naroste a naroste i celková škoda,“ uvedl Leoš Navrátil, vedoucí oddělení hospodářské kriminality, Policie ČR Prostějov.

Muž začal porušovat zákony před třemi lety. Svým dodavatelům tvrdil, že peníze dostanou, ale platit bude prostřednictvím faktur s dlouhou dobou splatnosti.

Peníze, které získal muž za prodej světel, policisté dosud nenašli. Pokud se prokáže jeho vina, hrozí mu trest vězení od dvou do osmi let.