Studentka zemřela po dávce pervitinu. Drogy dostala za úklid

Ostrava - Kriminalisté z Ostravy vyšetřují tragický případ devatenáctileté studentky, která zemřela po dávce pervitinu. Společně s kamarádkou dostala podle policistů drogy jako protislužbu za úklid, nejprve chaty na Frýdecko-Místecku a poté bytu v Ostravě.

Policisté mají podezřelého - pětatřicetiletého muže, který jim podle nich úklid nabídl jako brigádu a dal jim za ni pervitin a marihuanu. Za to, že způsobil smrt, mu hrozí až 18 roků vězení.

„Podruhé muž podal oběma dívkám drogy 7. července, metamfetamin v kapsli a marihuanu. Zdravotní stav jedné studentky se však začal zhoršovat,“ popisovala policejní mluvčí Gabriela Holčáková. Uvedla, že muž na to reagoval tak, že dívce podal jako lék psychotropní látku diazepam. „Druhá dívka po probuzení 8. července zjistila, že její kamarádka je mrtvá. Obviněný ji přenesl do vany a snažil se ji sprchováním oživit. Poté byli do bytu přivoláni policisté,“ řekla Holčáková.

Ze soudní pitvy vyplynulo, že příčinou dívčiny smrti byla intoxikace organismu pervitinem. Na základě výslechů, domovních prohlídek a dalších důkazů pak policisté obvinili pětatřicetiletého muže z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. Podezřelý je i z dalšího zločinu. „V době od roku 2011 do současnosti dával drogy jako protislužbu také za práci za rekonstrukci chaty na Frýdecko-Místecku. Dvaatřicetiletému muži dal nejméně desetkrát gram pervitinu,“ doplnila policejní mluvčí.

Marta Pilařová o úmrtí studentky (zdroj: ČT24)