Vítězem Welzlova kvadriatonu se stal Tomáš Matera

Zábřeh Na Moravě - V Zábřehu na Moravě se sto dvacet sportovců utkalo o vítězství v outdoorovém závodě Welzlův kvadriatlon. V běhu, plavání in-line bruslení a horském kole zvítězil opavský triatlonista Tomáš Matera, který dvacet šest kilometrů tratí zvládl v rekordním čase 1:08:34.

Letošní čtvrtý ročník Welzlova kvadriatlonu byl hned v několika ohledech rekordní. Na start se postavila největší konkurence v krátké historii závodu a díky ideálnímu počasí a formě vítěze padl i rekord tratě.

Reportáž Davida Knebela (zdroj: ČT24)

Tomáš Matera přijel do Zábřehu na Welzlův kvadriatlon potřetí a potřetí si odsud odvezl vítězství. Tentokrát zvítězil s náskokem více než dvou a půl minuty a poprvé vítěz stlačil čas pod hodinu a deset minut.

O rekordní třetí vítězství usilovala v kategorii žen juniorka Eva Pláničková. Pláničková sice ještě vyrážela do posledního cyklistického úseku jako první, jenže díky jasně nejrychlejšímu času na horském kole se do čela posunula další juniorka Martina Kukulová, která stejně jako Matera vytvořila rekord tratě a druhou Lucii Materovou porazila o čtyři minuty a jednu sekundu.