Jelen napadl při krmení zvěře člověka a vážně ho zranil

Radkov - Záchranáři dnes krátce po poledni pomáhali šestašedesátiletému muži z Opavska, kterého podle nich při krmení lesní zvěře napadl a vážně zranil jelen. „Podle informací, které máme k dispozici, byl muž zraněn během krmení zvěře v oboře v obci Radkov. Jelen muže napadl a pak ho parožím roloval po zemi,“ uvedl mluvčí zdravotnických záchranářů Moravskoslezského kraje Lukáš Humpl.

Humpl doplnil, že raněnému ihned vyjela na pomoc posádka lékařské pomoci z Vítkova a také vrtulník z Ostravy. „Pacient byl při vědomí, ale vážně zraněný a podchlazený. Lékaři zjistili, že má mnohá poranění na hlavě, hrudníku, břiše a nohou,“ popisoval Lukáš Humpl.

Posádka záchranné služby muže ošetřila a připravila ho k transportu vrtulníkem do ostravské fakultní nemocnice. Humpl dodal, že jde v poslední době o druhý případ napadení člověka zvířetem v této lokalitě. „Začátkem prosince zaútočilo asi deset kilometrů od Radkova na člověka divoké prase,“ uvedl záchranář.

Jelení samci mohou být lidem nebezpeční, zvláště v době jejich říje na podzim. Jsou známé případy útoků na lidi, kteří se neměli na pozoru a přišli k nim moc blízko. Podobné případy se staly například v Bushy parku v londýnském Richmondu.