Dětský karneval v Boskovicích

Boskovická Sokolovna ožila o pátečním odpoledni 21. února dětskými hlásky a bujarým smíchem. Pracovníci zdejšího Domu dětí a mládeže připravili tradiční maškarní karneval. Podle slov pořadatelek z DDM přišlo 270 dětí s rodiči a prarodiči.

„Šaškové, princové, princezny, kašpárci, zvířátka a všichni ostatní,“ zavelel silným hlasem z jeviště Viktor Šáša ze Šáškova v pestrobarevném obleku dvorního baviče. „Letošní karneval je připraven s místní Tělovýchovnou jednotou Sokol. Všem pořadatelům teď zatleskejte. A nikam neutíkejte, zahájíme rej masek.“

Sálem se řadil jásající průvod složený z pohádkových postaviček, filmových hrdinů a různých zvířátek. „Had má hlavu a ocas,“ poučil Viktor všechny za všeobecného smíchu a pustil písničku o Rumcajsovi. Celá housenka se dala do pohybu. Cvakaly fotoaparáty, bzučely kamery. Rodičové se snažili zachytit tu vřavu na památku.

Dětský karneval v Boskovicích
Zdroj: ČT24/Luboš Sušil

A pak se rozjel pestrý zábavný program tance, soutěží a veselého dovádění. Nechyběla taneční rozcvička, výuka polky, moderní rytmus. Odvážlivci se všem představili na jevišti. Největší úspěch měl tanec „valcha“. Rodičovská volenka se odehrávala v rytmu titulní písně nejkrásnější české pohádky O Popelce a všichni si při ní zatančili mazurku. I valčík zůstal věrný pohádkové říši.

Karneval se podařil, děti se vyřádily a o to šlo především.

Luboš Sušil, Boskovice