Do Japonska se těším na publikum, říká před šampionátem Březinová

Brno - Zatím nejlepší sezónu ve své kariéře zažívá krasobruslařka Eliška Březinová. Mladší sestra olympionika Michala chce překvapit i na mistrovství světa v Japonsku. Šampionát začíná už v pondělí.

Osmnáctiletá naděje ještě tento týden skoky a kroky trénovala ve skromných podmínkách brněnské krasohaly. Už příští týden ji čeká zaplněná aréna s dvaceti tisíci diváky a atmosféra mistrovství světa. K postupu z krátkého programu chce dotančit v rytmu tanga. „Základem bude zajet čistou krátkou jízdu, abych postoupila, nemůžu si dovolit jedinou chybičku,“ je si vědoma Eliška Březinová.

Rozhovor s Eliškou Březinovou (zdroj: ČT24)

V povedené sezóně může brněnskou krasobruslařku mrzet jen neúčast na olympiádě. Úspěchem bylo naopak patnácté místo z evropského šampionátu, kdy se jí navíc do cesty za ještě lepším umístěním připletla sponka, zapomenutá soupeřkou na ledě. „Budu si muset vylosovat přední pořadí, nebo pořádně před jízdou zkontrolovat led,“ bere s nadhledem možné nebezpečí česká reprezentantka, kterou čeká druhý světový šampionát v kariéře. 

Rozhovor s Rudolfem Březinou (zdroj: ČT24)