Zdeněk Figura, 7. 5. 2011 09:45

• Zdeněk Figura 7. 5. 2011 09:45 Celá diskuse

Pravda o Třírychlostním Pepíčkovi

Třírychlostní Pepíček byla kapela, která vycházela z dobré znalosti prvního alba Devo, tvorby Cpt.Beefhearta, Franka Zappy, Kraftwerk (zejména alba Man Machine), DG 307 a PPU (proto se Jirka Dvořák, můj největší, milovaný a od zimy 2000 (+ 43 let) nebohý přítel, R.I.P. tak ponořil do absurdní poezie i v projektu TP; doma mám společnou sbírku básniček, sestavenou jeho tátou). Co je prokazatelná pravda, že jsme s jiným přítelem Milanem Bílým - tehdy medikem jako Dvořák - zorganizovali dva ročníky open undregroundového festivalu Letorocky v Dolní Datyni, vesnické části Havířova a to v roce 1979 a 1980. Třírychlostní Pepíček vůbec poprvé vystoupil na druhém ročníku; tedy v roce 1980 !!! Za zmínku možná stojí, že tam hrál i Pepa Nos a ultrapunkoví výtržníci Hlavy 2000, první formace protagonisty straight edge v hard core Milana Jonšty (později leader Radegast), jediný koncert, při kterém nebyla "vybílena" hospoda a neskončil policajtským zásahem :-) Už v srpnu 1982, když jsem ležel s hnisavou angínou mi Jirka Dvořák donesl kazetu s novými nahrávkami TP. Takže rok 1983 je rok objevení Třírrychlostního Pepíčka Pražáky. V této zemi to tak v bigbítu bohužel chodí, co Pražáci neznají, to neexistuje :-)

Reagujte na komentář

Zpráva se neobjeví v diskusi, bude zaslána e-mailem jen autorovi příspěvku.

*

*
E-mailová adresa nebude v diskusi viditelná. E-mail vyplňte v případě, pokud chcete, aby Vás mohli ostatní čtenáři kontaktovat prostřednictvím našeho webu.

*

Položky označené * jsou povinné.