Ladislav Pešek opět strůjcem rozpustilých kousků v komedii ze středoškolského prostředí.
Dále hrají: E. Gérová, F. Kreuzmann, R. Šlemrová, J. Dohnal, Z. Baldová, J. Beránková, V. Hlavatý a další. Scénář: F. Čáp, R. Madran-Vodička, A. Jevanský. Kamera: J. Roth. Režie: Václav Binovec.

Jarka a Věra jsou sourozenci. Zatímco Věra dělá rodičům jen radost, Jarka dává před učením přednost sportu a různým rozpustilým kouskům a proto je ve svých devatenácti letech stále sextánem. Věra, ačkoliv je mladší, chodí už do septimy. Ochotně se však podílí na všech bratrových divokých kouscích. Na konci školního roku Jarka opět propadá a rodinná atmosféra je napjatá. Situaci zhorší příjezd bohaté a přísné tety Kláry, která se rozhodne vzít o prázdninách výchovu dětí do svých rukou....

V úsměvném příběhu o povedené sourozenecké dvojici nechybí samozřejmě ani láska, domácí učitel, nemožný bohatý nápadník, rázná tetička z venkova, všichni v podobě dobře vykreslených postaviček. Film natočil v roce 1938 režisér Václav Binovec podle stejnojmenné humoristické knížky pro mládež Eduarda Kučery. Přestože hlavní pozornost se soustřeďuje na postavy Jarky v podání Ladislava Peška a Věry, zahrané Evou Gérovou, jsou i další role obsazeny velmi dobře - setkáte se ze Zdeňkou Baldovou, Jiřím Dohnalem, Růženou Šlemrovou a Františkem Kreuzmannem.

Napište nám