Hana Vítová v milostné komedii o rozmanitých podobách lásky.
Dále hrají: J. Steimar, F. Kryštof-Veselý, R. Šlemrová, B. Kysilková, R. A. Strejka a další. Scénář: K. Baroch. Kamera: V. Hanuš. Režie: K. Špelina.

V květnových filmech pro pamětníky s budete setkávat s příběhy lásky, s májovými romancemi. První z nich bude komedie s názvem přímo symbolickým - Adam a Eva. Adam Kavalír po návratu z ciziny zjistí, že jeho bohémský otec zadlužil rodinný podnik tak, že přijdou o vše a musí si hledat obživu jinde. Přijímá místo v zadluženém lázeňském penzionátu U dvou labutí, který vede paní Trojanová. Spolumajitelkou je i její rozmarná dcera Eva. Situaci komplikuje Adamův otec, který přijede do lázní a vydává se za bohatého hosta....

Tak začíná veselohra o rozmanitých podobách lásky podle románu Anny Ziegloserové, který vycházel v časopice Letem světem-Rozkvět a byl poctěn cenou v soutěži Filmovým poradním sborem. Autorka sama si v komedii, kterou natočil v roce 1940 Karel Špelina, zahrála epizodní roli paní doktorové. Pro postavu Evy si vybral režisér oblíbenou Hanu Vítovou, Adam byla poslední role operetního mladokomika Františka Kryštofa-Veselého v českém filmu, později točil na Slovensku a psal se již Krištof. V bohatém revuálním programu vystupuje dívčí orchestr Karen Ostré, ta zde zpívá populární píseň Nevím, zda je to tím. O taneční složku se postaral Baletní soubor Rudolfa Macharovského.

Napište nám