Štěpán a Kendy už opustili přednáškové sály a vstoupili do reálného světa. Jenže ani venku není život jedna báseň.
Režie: Dušan Klein. Scénář: Ladislav Pecháček, Dušan Klein. Hrají: Pavel Kříž, David Matásek, Eva Vejmělková, Jana Hlaváčová a další.
Jak básníkům chutná život

Kendy se jako pomocný režisér vrací do rodného města natáčet s televizním štábem třináctidílný seriál, Štěpán Šafránek nastupuje po promoci na své první místo – na internu zdejší nemocnice. Jeho nepřizpůsobivost místním poměrům a smysl pro etiku zvoleného povolání však příliš nevyhovuje ostatním, už "zaběhnutým" kolegům. Zatímco ti se škodolibě baví jeho horlivostí a zodpovědností, Štěpán má stále větší problémy s nadřízenými, až je nakonec přesunut na všemi odmítané místo venkovského obvodního lékaře. V Bezdíkově potkává novou, snad už trvalou a opětovanou lásku...

Autoři "Básníků" - scenárista Ladislav Pecháček a režisér Dušan Klein – zaměnili v tomto pokračování lehký tón studentské recese za poněkud ostřejší až satirickou polohu, kterou přináší drsná realita praxe a skutečného života, kdy už nic není na zkoušku. Ani tentokrát filmu nechybí laskavost a moudrost – jeho hrdinové navzdory svým životním kotrmelcům vyzařují kolem sebe pohodu a radost ze života. Působivost filmu, vedle výborných hereckých výkonů, opět umocňují kreslené sekvence, jejichž autorem je tentokrát Jiří Šalamoun.

Napište nám