
2/6 Sicílie
Obsah dílu
Díky přítomnosti aktivní Etny se o Sicílii říká, že je domovem „pekelných bran“. Na druhou stranu úrodná sopečná půda největšímu ostrovu ve Středozemním moři přinesla přezdívku „Boží kuchyně“.
Přehled dílů
5/6 Neapol a pobřeží Amalfi
Obyvatelé Neapole se naučili žít v blízkosti jedné z nejnebezpečnějších sopek a ve stínu nechvalně proslulé mafie. Těžké podmínky ale daly vzniknout pokrmům, které získaly slávu po celém světě.
4/6 Řím
Starobylý Řím je v oblasti gastronomie často opomíjený. V hlavní roli budou těstoviny, ale zbyde čas i na jiné pochoutky.
3/6 Milán
Přestože putování začneme v největší italské katedrále, záhy odhalíme zásadní tajemství správného řízku i jeho překvapivou historii.
2/6 Sicílie
Díky přítomnosti aktivní Etny se o Sicílii říká, že je domovem „pekelných bran“. Na druhou stranu úrodná sopečná půda největšímu ostrovu ve Středozemním moři přinesla přezdívku „Boží kuchyně“.
1/6 Toskánsko
To je sice domovem nejlepších italských vín a pokrmů, ale také kuchyně chudých rolníků. Ochutnáme tak nejen úžasné steaky, ale také skromná jídla, jejichž hlavní ingrediencí je starý chléb.