

Stanley Tucci a všechny chutě Itálie
Přehled dílů

1/6 Toskánsko
To je sice domovem nejlepších italských vín a pokrmů, ale také kuchyně chudých rolníků. Ochutnáme tak nejen úžasné steaky, ale také skromná jídla, jejichž hlavní ingrediencí je starý chléb.

2/6 Sicílie
Díky přítomnosti aktivní Etny se o Sicílii říká, že je domovem „pekelných bran“. Na druhou stranu úrodná sopečná půda největšímu ostrovu ve Středozemním moři přinesla přezdívku „Boží kuchyně“.

3/6 Milán
Přestože putování začneme v největší italské katedrále, záhy odhalíme zásadní tajemství správného řízku i jeho překvapivou historii.

4/6 Řím
Starobylý Řím je v oblasti gastronomie často opomíjený. V hlavní roli budou těstoviny, ale zbyde čas i na jiné pochoutky.

5/6 Neapol a pobřeží Amalfi
Obyvatelé Neapole se naučili žít v blízkosti jedné z nejnebezpečnějších sopek a ve stínu nechvalně proslulé mafie. Těžké podmínky ale daly vzniknout pokrmům, které získaly slávu po celém světě.

6/6 Boloňa
Region Emilia-Romagna na severu Itálie se pyšní řadou chráněných potravinářských výrobků.



