Koncert z pražské Lucerny.
Účinkují: M. Hoffmann a Zelenáči, V. Tučný, T. Linka, P. Klouda, J. Dobeš, P. Novotný a skupiny Paběrky a White Stars. Kamera J. Hruša. Režie R. Vodrážka.

Hudební pořad natočený v prosinci 2003 v pražské Lucerně jako jubilejní Salon Mirka Hoffmana a jeho hostů. Vedle současné domácí špičky z oblasti country hudby pořad nebude postrádat ani jeho typický humor. Uslyšíte písně Oranžový expres, Žlutá kytka, Jižní vítr, Parťák, Zátoka, Bída s nouzí, Cigarety a mnohé další.

Greenhorns (Zelenáči) je česká kapela hrající country. Vycházela z bluegrassových a country základů, ve své době se tomuto stylu říkalo country and western. Vznik kapely se datuje do poloviny šedesátých let minulého století. Svými nahrávkami ovlivnila už několik generací hráčů. V základní sestavě byli Jan Vyčítal (kytara), Josef Šimek (mandolína a kytara, někdy též i dobro), Marko Čermák (pětistrunné banjo, kytara), Petr Bryndač (housle) a Jiří Fallada (basa). V roce 1969 přichází zpěvák Michal Tučný a o rok později Tomáš Linka (foukací harmonika, bicí) a Miroslav Hoffmann (zpěv, kytara).

V době normalizace je kapela režimem přinucena změnit název na počeštěné „Zelenáče“. Po roce 1989 se Greenhorns rozdělili na Greenhorns (Honzy Vyčítala) a Nové Zelenáče (Mirka Hoffmanna) – ti se také prezentovali na koncertě v pražské Lucerně v roce 1996.

Napište nám