Luštěniny a obiloviny

Rýžová kaše s ovesnými vločkami, oříšky, medem a sušeným ovocem

Na rýžovou kaši

1/2 hrnku jasmínové rýže
3 hrnky vody
špetka soli

1 hrnek namočených ovesných vloček
1/2 hrnku namočených kešu oříšků
1/2 hrnku namočeného sušeného ovoce (rozinky, meruňky, jahody..)
skořice
med

Rýži nasypeme do vody, přidáme špetku soli a za občasného míchání vaříme pod pokličkou cca 1,5 hodiny. Rýžová kaše by měla být jemná a hladká. Do hotové rýžové kaše přidáme namočené ovesné vločky, oříšky i sušené ovoce. Ještě asi 10 min společně provaříme a přidáme skořici podle chuti.

V misce zdobíme čerstvým ovocem a sladíme dobrým medem.

Ohodnoťte tento recept: 

7 hlasů

Další recepty Celý díl