Zeleninová jídla
Podzimní květák na zázvoru s jasmínovou rýží


1 květák
2 cibule
5 cm zázvoru
5 stroužků česneku
1/2 červené papriky
1/2 žluté papriky
1,5 dcl silného zeleninového vývaru
slunečnicový olej
1 lžička fenyklu
1/2 lžičky citronového chilli
2 lžičky sladké papriky
čerstvá pažitka
V pánvi rozehřejeme olej, osmahneme pokrájenou cibuli, zázvor a česnek nakrájené na kousky. Posypeme semínky fenyklu, citronovým chilli a sladkou paprikou a vše krátce orestujeme. Přidáme červenou i žlutou papriku pokrájenou na větší kousky a květák rozebraný na růžičky. Podlijeme vývarem a dusíme do změknutí. (Zelenina by ale neměla být rozvařená). Pokud nemáme slaný vývar, můžeme dosolit. Podáváme zdobené čerstvou pažitkou. Vhodnou přílohou je jasmínová rýže.
Ohodnoťte tento recept:
16 hlasů