Nalejvák (Eibantahl)


25x35 cm plech
3 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
150 g moučkového cukru
2 lžíce vanilkového cukru
100 g mléka
80 g rostlinného oleje
1 lžička citronové kůry
300 g polohrubé mouky
8 g prášku do pečiva
čerstvé ovoce (jahody, třešně)
krupicový cukr
máslo a polohrubá mouka na vysypání plechu
Ovoce omyjeme, osušíme, odstopkujeme a překrájíme. Menší na poloviny, větší na čtvrtiny. Obalíme je v krupicovém cukru.
Plech vymažeme trochou másla a vysypeme polohrubou moukou.
Žloutky vyšleháme s oběma cukry do bílé pěny. Mouku řádně promícháme s práškem do pečiva. Do vyšlehaných žloutků přilejeme mírně nahřátý olej s mlékem, citronovou kůru, přisypeme mouku s kypřícím práškem a šetrně vmícháme sníh z bílků.
Rozetřeme na plech, poklademe jahodami a pečeme v předehřáté troubě na 170 asi 35 minut.
Ohodnoťte tento recept: