Studienky podle paní Ester

30 g droždí
1 lžička cukru
130 g smetany
130 g másla
3 vejce
citrónová kůra
hladká mouka dle potřeby
mléko na kvásek

Na dokončení

cukr krupice

Z trošky mléka, cukru a droždí uděláme kvásek. Vejce si vidličkou v míse rozkvedláme. Přidáme povolené máslo, smetanu, citronovou kůru a sůl. Promícháme a začneme po trochách vpracovávat mouku. Těsto musí být vláčné, hebké a odlepovat se od mísy. Poté ho dáme kynout asi na půl hodinky.

Vál si podsypáme moukou a těsto na něj vyklopíme. Rozválíme ho na sílu prstu. Posypeme cukrem a přeložíme. Znovu lehce převálíme a vykrajujeme obdélníčky, které opět obalíme v cukru a v ruce zakroutíme.

Klademe na vymaštěný plech a pečeme v předehřáté troubě. Pečeme na 190 °C asi 15 až 20 minut.

Ohodnoťte tento recept: 

27 hlasů

Další recepty Celý díl