Moučníky a cukroví
Trnkové motýláče


Recept podle paní Anny Káčerové
500 g hladké mouky
90 g cukru
250 g mléka
1 ks droždí (40 g)
120 g másla
2 žloutky
1 vejce
sůl
citronová kůra, rum
vanilkový cukr
1,5 kg trnek (švestek)
Drobenka
200 g polohrubé mouky
150 g cukru moučka
150 g másla
citronová kůra a rum
Z mléka, cukru a droždí uděláme kvásek a po deseti minutách ho promícháme s ostatními surovinami na vláčné těsto. Necháme asi hodinu vykynout, pak rozdělíme na 2 díly.
Rozválíme na plechy, na které jsme dali pečící papír omaštěný sádlem. Poklademe rozloupanými trnkami a nakonec posypeme drobenkou.
Pečeme v rozehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut. Po upečení můžeme zakápnout máslem s rumem.
Ohodnoťte tento recept:
19 hlasů