Maso

Tlačenka

Tlačenka pana Vaška

vepřová hlava
2 ks kolena
srdce
jazyk
vepřové packy a uši (na rosol)

Maso důkladně opereme, vložíme do hrnce kostmi dolů, zaplavíme studenou vodou a zasolíme. Packy a uši vaříme zvlášť kvůli klihu (rosolu).

Vaříme 1 hodinu 45 minut.

Suroviny necháme zchladnout a maso obereme. Nakrájíme na kostky 2–4 cm. Packy a uši oloupeme a umeleme na mlýnku.

Koření:

Dle chuti pepř, majoránka, mleté nové koření, sůl, nastrouhaná cibule a lisovaný česnek. Nastrouhanou cibuli hned přelejeme horkým vývarem, aby nezhořkla.

Zamícháme v hrnci, dokořeníme a vlijeme hrneček studené vody, aby tlačenka nebyla kalná. Povaříme 10–15 minut. Necháme zchladnout a nalijeme do tlačenkových sáčků.

Dáme do lednice ztuhnout a pravidelně otáčíme. Krájíme až druhý den.

Ohodnoťte tento recept: 

9 hlasů

Další recepty Celý díl