Tlačenka


Tlačenka pana Vaška
vepřová hlava
2 ks kolena
srdce
jazyk
vepřové packy a uši (na rosol)
Maso důkladně opereme, vložíme do hrnce kostmi dolů, zaplavíme studenou vodou a zasolíme. Packy a uši vaříme zvlášť kvůli klihu (rosolu).
Vaříme 1 hodinu 45 minut.
Suroviny necháme zchladnout a maso obereme. Nakrájíme na kostky 2–4 cm. Packy a uši oloupeme a umeleme na mlýnku.
Koření:
Dle chuti pepř, majoránka, mleté nové koření, sůl, nastrouhaná cibule a lisovaný česnek. Nastrouhanou cibuli hned přelejeme horkým vývarem, aby nezhořkla.
Zamícháme v hrnci, dokořeníme a vlijeme hrneček studené vody, aby tlačenka nebyla kalná. Povaříme 10–15 minut. Necháme zchladnout a nalijeme do tlačenkových sáčků.
Dáme do lednice ztuhnout a pravidelně otáčíme. Krájíme až druhý den.
Ohodnoťte tento recept: