Thereza Handrikowa

kulatá forma 25 cm

tvarohová hmota

750 g 40% tvarohu
170 g cukru krupice
1 balení vanilkového pudinku
2 vejce

vaječná hmota

5 bílků
100 g cukru krupice
375 g mléka
1 balení vanilkového pudinku
5 žloutků
30 g másla

Formu si vymažeme a vysypeme moukou. Začneme tvarohovou hmotou. Stačí vše promíchat a vylít do formy.

Troubu rozehřát na 160 stupňů horký vzduch nebo 170 horní dolní ohřev. Připravíme vaječnou hmotu. Bílky našleháme a postupně přidáváme cukr. Našleháme do pevného sněhu. 2/3 mléka přivedeme k varu. V 1/3 (asi 100 ml) rozmícháme žloutky, pudink a kaší zavaříme mléko. Provaříme asi 1 minutu. Do horkého vmícháme máslo a sníh.

Dáme do formy na tvarohovou vrstvu a ihned pečeme asi 50 minut až hodinu. Dort naskočí.

Poté troubu vypneme a jen trochu pootevřeme na rukojeť vařečky a necháme v troubě chladnout. Teprve poté dort vyjmeme a dochladíme na mřížce.

Ohodnoťte tento recept: 

285 hlasů

Další recepty Celý díl