Těsto

0,5 kila polohrubé mouky
1 lžička soli
70 gramů cukru
50 gramů droždí
1 vejce
80 gramů oleje
1 lžíce sádla
2 větší studené strouhané brambory
150–200 ml mléka podle potřeby

Náplň: hrušková nebo jablková povidla

Zaděláme kvásek z mléka, kvasnic a cukru, přidáme mouku, sůl, vejce, olej, sádlo a brambory. Zaděláme těsto, které necháme vykynout 1 hodinu. Z těsta vytvarujeme 3 kulaté vdolky za pomoci jednoručního válečku, tlusté asi 0,5 – 1 cm. Potřeme náplní a necháme 10 minut vykynout. Pečeme na 220°C cca deset minut. Je možné dát posypku, ale tyto vdolky mají být velmi obyčejné.

Ohodnoťte tento recept: 

51 hlasů

Další recepty Celý díl