Moučníky a cukroví
Hnětýnky


Těsto
750 g hladké mouky
6 g prášku do pečiva
500 g másla
250 g moučkového cukru
2 celá vejce
Vanilkový cukr
Všechny suroviny by měly mít pokojovou teplotu. Těsto se zadělá, zabalí a nechá alespoň 2 hodiny odpočinout v lednici. Poté se těsto rozválí cca na půl prstu a vykrajují se kolečka v různých velikostech. Tvary se pečou na 180 stupňů dorůžova. Po upečení se nechají vychladnout.
Slepují se k sobě zavařeninou, nejlépe rybízovou. Polévají a zdobí se bílkovou polevou připravenou z bílků, cukru a pár kapek citronové šťávy. Použít se může i čokoládová poleva a cukrové květy. Vše podle fantazie hospodyňky.
Ohodnoťte tento recept:
33 hlasů