Krapfle
Kvásek
250 ml vlažného mléka
5 lžic cukru krystal
kostka droždí
Těsto
500 g polohrubé mouky
2 lžíce hrubé mouky
5 žloutků
200 ml oleje
50 ml rumu
vanilkový cukr
citronová kůra
sůl na potřeníDále budeme potřebovat:
půl kostky másla
rozinky
cukr
Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto a necháme kynout 2 hodiny. Rozkrojíme na 3 díly a vyválíme pláty 1 cm silné. Spodní díl potřeme rozměklým máslem, posypeme mletým cukrem a rozinkami. Na to naložíme druhý díl těsta a i ten potřeme rozměklým máslem, posypeme cukrem a rozinkami. Na takto zpracované 2 díly položíme 3.díl těsta. Pak vykrajujeme tvořítkem tvary kytiček. Ty potřeme před pečením ještě nahoře vejcem a zdobíme kousky vlašských ořechů.
Vykrojené tvary klademe na plech vyložený pečícím papírem. Na plechu necháme ještě nakynout. Pečeme 12 až 15 minut na 180 až 200 stupňů.
Ohodnoťte tento recept: