Maso

Studnické ostatkové klobásy

Na 10 kg

Studnické ostatkové klobásy

Suroviny:
3 kg hovězího masa
7 kg vepřového masa (4 kg bůčku a 3 kg libového)

Koření do prátu:
20 g mletého pepře
30 g sladké papriky
5 g pálivé papriky
80 g česneku
10 g kmínu
8 g mletého zázvoru

Maso nakrájíme na kostky a nasolíme. Na 1kg masa použijeme 1,5 dkg soli a 0,5 dkg Pragandy (rychlosoli). Necháme jeden týden proležet v lednici nebo na chladném místě. Hovězí maso nameleme na jemné desce, vepřové na hrubé desce. Koření vmícháme do hovězího masa a uděláme prát. Přidáme 1 litr studené vody, promícháme s kořením a přidáme vepřové maso. Narážíme do vepřových šlemovaných střev. Udíme 2 až 2,5 hodiny při teplotě 70 stupňů. Poté dovaříme 20 minut při stejné teplotě.

Ohodnoťte tento recept: 

19 hlasů

Další recepty Celý díl