Moučníky a cukroví

Makové kytičky s rybízovým krémem

Těsto na kytičky

150 g hladké mouky
125 g mletého máku
125 g moučkového cukru
125 g másla

Z ingrediencí vypracujeme na vále těsto. Dáme na chvilku odležet do lednice. Poté vyvalíme na sílu asi 3 mm a vykrajujeme kytičky. Pečeme v troubě na 160 °C asi 10 až 12 minut do lehce růžova. Vychladlé slepujeme povidly, nebo krémem.

Krém

2 dcl mléka
30 g vanilkového pudinkového prášku
80 g změklého másla
80 g moučkového cukru
hrst rybízu, nebo několik lžic rybízové zavařeniny

Z mléka a pudinku uvaříme podle návodu pudink. Vychladlý zašleháme do másla s cukrem a nakonec přihodíme hrst rybízu nebo rybízové zavařeniny, dle chuti.

K dokončení

1 lžíce citronové šťávy
100 g moučkového cukru
1 lžíce horké vody
celý mák
sušené květy

Hotové a slepené kytičky poléváme citronovou polevou a zdobíme celým mákem nebo sušenými květy.

Ohodnoťte tento recept: 

215 hlasů

Další recepty Celý díl