2 hrsti sušených hub (uvaříme ve slané vodě)
0,5 l mléka
3 vejce
260 gramů vánočky
1 malá cibule
2 lžíce mouky krupice
2 stroužky utřeného česneku
1 hrst sušených švestek (namočené)
2 hrsti křížal – jablka, hrušky (namočené)
1 malá hrst rozinek
1 hrst nasekaných vlašských ořechů
1/4 lžičky soli
1 vanilkový cukr
1 lžíce skořice
4 kuličky pepře, nového koření a hřebíčku (rozdrcené)
2 lžíce sádla (do pekáče)

V mírně osolené vodě namočené houby povaříme cca 20 minut a necháme vychladit.

V mléce rozšleháme vejce, přidáme nakrájenou vánočku, nadrobno nakrájenou cibuli a ostatní ingredience, včetně uvařených hub s vývarem.

V troubě na pekáči rozpálíme sádlo a nalejeme rozmíchanou směs, kterou pečeme při 200 °C dozlatova, cca 30 až 40 minut, podle potřeby.

Ohodnoťte tento recept: 

10 hlasů

Další recepty Celý díl