Marie Drahokoupilová a Josef Abrhám v televizní povídce Pavla Kohouta, který zanedlouho oslaví 95. narozeniny, o opravdovosti lidských vztahů.
Režie: Jiří Bělka. Scénář: Pavel Kohout. Hrají: Marie Drahokoupilová, Josef Abrhám, Jiří Adamíra, Bibiana Šimonová a další.

Ve výletní restauraci sleduje venkovská dívka s obdivem spokojeně vypadající manželský pár. Mladá a krásná manželka je pyšná na svého o deset let staršího manžela, úspěšného profesora s kultivovaným chováním. Její krátké setkání s upřímným a otevřeným mladým mužem, který jí zvláštním způsobem vyzná lásku, však způsobí, že hrdinka ztrácí své jistoty. Zapochybuje, zda bylo správné, že manžel nechtěl děti a zda vůbec žila šťastně. Zatouží s tímto mladým mužem odejít...

Filmová aktovka byla natočena v roce 1969. Normalizační moc ji však kvůli autorovi scénáře Pavlu Kohoutovi na celých dvacet let uzavřela do trezoru. Televizní premiéry se dočkala až v roce 1990. Režie se ujal J. Bělka, který do hlavních rolí obsadil J. Abrháma a M. Drahokoupilovou.

Napište nám