Technická výzvaII. řada

Rakvičky

1,5 hodiny

Hmota na rakvičky

240 g moučkového cukru
80 g žloutků
16 g vajec
5 g vanilkového cukru
1 g soli
50 g sádla na tvořítka

Žloutky, vejce, oba cukry a sůl ušleháme do pěny, dáváme pozor, abychom hmotu nepřešlehali. Formičky vymažeme sádlem a necháme zatuhnout. Hmotou naplníme formičky do poloviny a ihned vložíme do trouby vyhřáté na 150 °C, dopékáme při 130 °C po nabytí objemu. Celková doba pečení je 35 až 45 minut. Vyjmeme po částečném vychladnutí.

Náplň

250 g 33% smetany ke šlehání
100 g 40% smetany ke šlehání
1 vanilkový lusk

Nazdobíme (řezanou trubičkou) dopevna ušlehanou šlehačkou se zrníčky vanilkového lusku.

Další recepty Celý díl

Upozorňujeme, že recepty z pořadu Peče celá země mohly být při natáčení z technických důvodů pozměněny a zároveň, že suroviny od různých výrobců mohou mít odlišné složení, což může ovlivnit výsledný produkt.