Václavova bublanina s višněmi

2 hodiny

300 g polohrubé mouky
210 g moučkového cukru
250 ml mléka
1 vejce
1 vanilkový cukr
3/4 kypřicího prášku
250 g višní
20 g černého kakaa
máta, tymián
čokoládové niby

Mouku, kakao, vanilkový cukr, kypřicí prášek prosejeme do jedné mísy. Z bílku a cukru vyšleháme sníh, přidáme žloutek. Do suché směsi nalijeme mléko a nakonec bílkovou směs.

Připravené těsto nalijeme do olejem vymazané a vysypané formy, posypeme velkým množstvím višní a dáme do trouby předehřáté na 180 °C cca na 45 minut. Hotovou bublaninu posypeme moučkovým cukrem a dozdobíme.

Další recepty Celý díl

Upozorňujeme, že recepty z pořadu Peče celá země mohly být při natáčení z technických důvodů pozměněny a zároveň, že suroviny od různých výrobců mohou mít odlišné složení, což může ovlivnit výsledný produkt. Uvedená doba přípravy je časem, který měli soutěžící na splnění zadání úkolu.